wie wat waar
   


25 - 26 - 27 mei
Het Platteland Bestaat Niet


Midden in het Groene Hart, in de gemeente Rijnwoude, kronkelt door een prachtig stukje veenweide gebied het Spookverlaat. Dit is de locatie waar gedurende drie dagen in de maand mei wordt gezongen, gedanst en gespeeld en verwoord.

Onder het motto ‘Het Platteland Bestaat Niet’ kleurt een reeks aan lokale en regionale artiesten de culturele plattegrond van Nederland ‘anders’.  In ieder geval komt u in dit Festival verder dan de zijkant van uw melkpak. Weer of geen weer, trek uw laarzen, klompen, uw mooiste witte blouse en jurk (de processie) en kom naar Onderuit 2012. Bij het laatste melkpak rechtsaf en dan alsmaar rechtdoor. 

 

 


Wat gebeurt er? Wat is er te zien?

16 mei wordt op onze site het PROGRAMMA gepubliceerd.
KOM KIJKEN!!

DE DWAALTOCHT

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 mei een avond van onverwachte ontmoetingen, raadsels, kleine optredens  en daar doorheen speelt en zingt de tragische liefdesgeschiedenis van Amalia waarmee het Spookverlaat juist ook deze avonden haar naam eer zal aandoen.
M.m.v. Het Bernarduskoor o.l.v. Marta Leeda,  Onder Ons o.l.v. Kuiper en Berbee,  en heel veel gast-artiesten..

Verzamelen op Spookverlaat 8
Stal open: 19.30
aanvang: 20.15
Prijs 10,00
Reserveren is gewenst GA NAAR DE RESERVERINGSPAGINA >>

DE FINALE

Op ZONDAG EERSTE PINKSTERDAG 27 MEI wordt het festival afgesloten met langs het hele Spookverlaat en op vele boerderijen kunst en cultuur, vanaf 12 uur.
 En is bij boerderij Beukehof de ontvangst gereed.  

DE PROCESSIE
Een belangrijk festivalonderdeel is de processie. In een lange optocht vertrekt vanaf 13.00 uur vanaf  boerderij Beukehof een processie. Het is een optocht waarbij ook u als bezoekers getooid en gemedailleerd te voet gaat. De tocht voert over het verlaat, langs de kade en een stuk kerkenpad. U komt vanzelf bij de diverse vaak verscholen liggende podia.

De weg kwijt uw programmaboekje biedt uitkomst.

PROGRAMMA EERSTE PINKSTERDAG
Aanvang vanaf 12.00 uur 
Prijs 10,00
Kinderen tot en met 15 jaar Gratis

Reserveren is gewenst GA NAAR DE RESERVERINGSPAGINA >>

POEZIEWORKSHOP

Overwin hedendaagse spoken met poezie op Festival Onderuit.
Hoe doe je dat? Lees Hier verder over de poezieworkshop >>