wie wat waar
   

OVERWIN HEDENDAAGSE SPOKEN MET POEZIE OP FESTIVAL ONDERUIT

“Wie in iets gelooft, wil graag dat het er is, maar weet het natuurlijk nooit zeker!”

Het Spookverlaat is een prachtig gebied voor het loslaten van de verbeelding. In de tweede editie van Festival Onderuit met als thema “Het platteland bestaat niet” neemt ook de legende van Amalia en Frederik een centrale plaats in. De geest van Frederik schijnt namelijk in het gebied van het Spookverlaat rond te zwerven, want hij is daar ongelukkig in het water terecht gekomen. De vraag daarbij is wie er in het spook van Frederik gelooft, maar ook of er hedendaagse spoken zijn en of die te overwinnen zijn.
Tijdens een poëzieworkshop kunt u die stap nemen.

Tijdens Festival Onderuit kunt u de uitdaging om spoken te bedwingen dus aangaan.
U schrijft onder begeleiding van een coach een of meer gedichten, u wordt getraind in het voordragen van die gedichten en u treedt, als u dat zelf wilt, op samen met een professioneel theatergezelschap dat graag met poëzie en dichters werkt, namelijk theatergroep Flint. Zo kunt u uw eigen spoken, maar ook het spook Frederik of hedendaagse spoken bedwingen tijdens een festival dat u helpt bij het opzoeken van uw verbeelding.

 

Hoe ziet de poëzieworkshop er praktisch uit?

Vrijdag 25 mei 19.00 uur  gedichten schrijven op boerderij …………………………….
Zaterdag 26 mei  15.30 uur presenteren en voordragen op boerderij ………………
Zondag 27 mei 16.00 uur  optreden met eigen gedicht(en) tijdens ………………….

De plaatsen waar een en ander plaatsvindt, liggen in het gebied van het Spookverlaat en worden aan de deelnemers bekendgemaakt.

Het is de bedoeling dat de gedichten gebundeld worden en dat elke deelnemer twee exemplaren ontvangt. Tijdens de workshop wordt koffie/thee/wijn/bier geschonken.

Deelname aan de workshop kost € 15 incl. dichtbundels en drankjes.
Minimum aantal deelnemers is 6, maximum aantal is 12.
Opgave voor de workshop kan tot uiterlijk 21 mei gedaan worden bij Albert Dorrestein, telefoon 071-3413787, mail albdorrestein@gmail.com